Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Viata in culori
30 septembre 2013

Camasi elegante pentru femei

Acea perioada in care Hollywood-ul considera extravaganta un act de credinta a fost o epoca fericita pentru creatorii de palarii Adrian, Walter Plunkett si Travis Banton, care au conceput pentru ecran, dar nu numai, articole care erau esenta c/iic-ului si a elegantei. Dupa ce filmele erau distribuite, stiluri­le respective erau imediat copiate de catre fabricantii in serie. John Frederics, de exemplu, cel care a creat palaria moale si rasfranta a Gretei Garbo, a impus o moda ce a durat zece ani. insa probabil ca cele mai memorabile palarii create vreodata pentru marele ecran au fost palariile cu boruri gigantice create de Cecil Beaton pentru My Fair Lady (1964) si purtate de Audrey Hepburn.

Camasi de vedete

Trebuie amintite, de asemenea, bijuteriile, aceste mici opere de arta. Pliniu povesteste ca pe vremea sa starea oamenilor se cunostea dupa marimea perlelor pe care le purtau. Tinerii atenieni aveau o perla prinsa in lobul urechii drepte, iar fetele din Persia si Grecia aveau cate o perla in fiecare ureche. Au ramas celebre perlele Cleopatrei si perlele imparatilor Bizantului. Spaniolii se dadeau in vant dupa perle, asa ca nu e de mirare ca ele au inceput sa fie falsificate de catre negustori francezi si venetieni, care le faceau din sticla si din solzii unui anumit soi de peste. Reteta respectiva a fost redescoperita de catre Jacquin in anul 1860, care a si dus-o cu el in mormant.

Camasi rosii: Astazi perlele de cultura castiga din ce in ce mai mult teren, cele mai cunoscute fiind cele produse de firma japoneza Miki- moto. Acestea se remarca prin calitate, prin culoarea intensa si uniforma si prin densitatea crescuta a stratului de sidef. Sa amintim aici si bijuteriile create pen­tru tarii rusi de catre Cari Faberge. Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg detine peste 350 de piese unice in lume, lucrate manual, din aur si din pietre pretioase (Faberge a creat si parfumul Brut, special pentru tarul Nicolae al II-lea). Tre­buie remarcate de asemenea bijuteriile realizate de William Tolliday, bijutierul Curtii Regale a Marii Britanii. Daca bijuteriile care au apartinut unor celebritati se vand astazi la preturi exorbitante, tinerii hippie poarta bijuterii ce au o valoa­re mai mult sentimentala.

Dupa moda punk, ce a introdus acele de siguranta printre bijuterii, asistam astazi la o noua moda: regizorii celebri si starurile poar­ta camasi dantela. Moda crucii la Hollywood a fost lansata de Prince si Spike Lee. Actrita Demi Moore si-a comandat un colier format din sute de cruciulite. George Michael si Billy Idol poarta cruci imense, iar Whitney Houston una ceva mai discreta. Si nu se poate spune ca aceasta moda vorbeste de o intarire a credintei...

Publicité
Publicité
Commentaires
Viata in culori
Publicité
Archives
Publicité